به نوشتهی پایگاه اینترنتی روزنامهی تاتس، آلمان در نخستین سهماههی سال ۲۰۱۰، ۷ /۶ درصد بیشتر از نیاز خود برق تولید کرده است.
این کشور با تولید حدود ۹ میلیارد کیلووات در ساعت برق در این مدت به بیشترین مازاد صادرات در تاریخ خود دست یافته است. در حالیکه نیروگاههای اتمی کرومل (Krümmel) و برونسبوتل (Brunsbüttel) در طول این دورهی زمانی حتی یک کیلوواتساعت برق هم تولید نکردند.
این میزان مازاد صادرات برابر همان میزان برقی است که در سهماهی اول سال در ۸ راکتور قدیمی این کشور از جمله "بیبلیس آ" (Biblis A) و "نکروستهایم ای" (Neckarwestheim I) تولید شده است. به عبارت دیگر آلمان میتواند از ۸ نیروگاه اتمی خود صرفنظر کند، بیآنکه تعادل بیلان آن به هم بخورد.
بنا بر این هیچ نشانهای را نمیتوان یافت که بتوان با استناد به آن ادعای "کمبود برق" که توسط لابی انرژی اتمی در آلمان مطرح میشود را ثابت کرد. به ویژه که چندین سال است که مازاد بر صادرات برق در آلمان سیری صعودی را طی میکند.
دستاوردی مرهون انرژیهای تجدیدپذیر
بیلان مازاد تولید برق تا سال ۲۰۰۲ اگرچه نوسانهای اندکی داشت اما از تعادل برخوردار بود. از آن سال به بعد تولید برق هر ساله با مازادی به ارزش ۲۰ میلیارد کیلووات ساعت همراه بود.
این دستاورد را میتوان ناشی از گسترش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در آلمان دانست.
تنها در سهماههی نخست سال ۲۰۱۰ بر خلاف نوسانهای شدت باد در بسیاری از مناطق ۱۰ و ششمیلیارد کیلووات ساعت برق از طریق استفاده از انرژیهای بادی تولید شده است که این میزان نسبت به همین دورهی زمانی در یک سال پیش از آن ۳ درصد افزایش نشان میدهد.
کارشناسان میگویند که زمستان نسبتاَ طولانی امسال سبب تولید تنها ۹۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق از انرژی خورشیدی شده که در قیاس با تولید برق از سایر انرژیها نسبتاَ کم است. با این همه، صنعت فتوولتائیک (صنعت فتوولتائیک صنعتی است که قادر به تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته است) در آلمان نسبت به سال قبل ۳۰ در صد افزایش تولید داشته است.
کارشناسان بر این نظرند که با توجه به گسترش چشمگیر انرژی خورشیدی این منبع در سالهای آینده نیز همچنان جایگاه ارزندهی خود در صنعت برق آلمان را حفظ خواهد کرد.
انرژی آبی نیز از سیری مطلوب برخوردار بوده و تولید برق از آن با افزایشی ۵ درصدی به ۴ و ۴ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
بیوماس یا زیستتوده نیز سیری مثبت نشان میدهد وتولید برق را با افزایشی ۶ و یکمیلیاردی به ۷ و ۳میلیارد کیلوواتساعت رسانده است.
پیشرفتهای صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در آلمان طرفداران انرژی اتمی در این کشور را بیش از پیش نگران کرده است. نه تنها این پیشرفتها بلکه مقررات مالیات بر سوخت نیز سد راه آنها شده است. شرکت برق EnBW که از نیروگاههای اتمی برخوردار است ابراز ناامیدی کرده است که در صورت وضع مالیاتهای جدید امکان دارد دست به توقف سرمایهگذاری در این صنعت بزند. در صورت وضع مالیاتهای جدید سود سالانهی این شرکت ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون یورو کاهش خواهد یافت.
منبع : دویچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر