سازمان زیستمحیطی "صلح سبز" آلمان میگوید، نیروگاههای اتمی این کشور در ۵۰ سال گذشته شاهد حدود ۵۷۰۰ حادثه بودهاند. مهمترین حوادثی که در در لیست "سوانح ملزم به ثبت " به چشم میخورند مربوط به جدولهای زیرند:
سوراخ شدن مخازن آبسرد. سوراخ شدن مخازن آبفشارقوی. آسیبدیدن شبکه لولهکشی. خرابی سیستمهای تهویه. قطعی برق از اتصالی تا قطع کامل. بروز آتش سوزی از جمله آتشسوزی در پی انفجارهای هیدروژنی در مخازن فشار نیروگاههای اتمی.
۵۷۰۰ بار خطر بروز فاجعه
کارشناس مسائل اتمی گروه "صلح سبز" آلمان توبیاس مونشمیر میگوید:" هر یک از این ۵۷۰۰ حادثه میتوانست به یک فاجعه تبدیل شود." مونشمیر که روز چهارشنبه (اول ژوییه) در همایشی با عنوان ۵۰ سال انرژی اتمی در آلمان سخنرانی میکرد گفت: "خطرات نیروگاههای اتمی به دلیل فرسوده شدن رآکتورها و خطرات جدیدی مثل احتمال حملات تروریستی به شدت بیشتر شدهاند."
زیگمار گابریل، وزیر محیط زیست آلمان نیز که از مخالفان استفاده از انرژی اتمی است در سخنرانی خود این همایش گفت:" ۵۰ سال انرژی اتمی یعنی نیم قرن دروغ و فریب افکار عمومی." وی اضافه کرد:" کنسرنهای اتمی با تبلیغات منحرف کننده خود سعی میکنند خطرات استفاده از انرژی اتمی را مخفی نگه دارند یا آنها را ناچیز جلوه دهند. این کنسرنها تنها به منافع مادی حاصل از صنایع اتمی چشم دوختهاند."
دولت آلمان در سال ۲۰۰۰میلادی تصمیم گرفت نیروگاههای اتمی خود را از دور خارج کند. دو سال بعد، این تصمیم تبدیل به قانون شد. آلمان ۱۷ نیروگاهها اتمی دارد که یکپنجم برق مورد نیاز کشور را تأمین میکنند. بر اساس دادههای وزارت اقتصاد آلمان، استفاده از انرژی هستهای برای تولید برق ارزانترین راه تأمین انرژی پس از مصرف ذغالسنگ است. این نیروگاهها سالانه ۱۵۰ میلیون تن دیاسید کربن کمتر تولید میکنند و حدود ۳۰ هزار فرصت شغلی فراهم میسازند.
مخالفان و موافقان چشمپوشی از انرژی هسته ای
رئیس اتحادیه انرژی اتمی آلمان والتر هولهفلدر بر خلاف نظر مخالفان استفاده از انرژی اتمی در همایش روز چهارشنبه بار دیگر مخالفت خود را با صرفنظر از انرژی اتمی عنوان کرد. هولهفلدر گفت:"استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی در آلمان منجر به به تحولات چشمگیری در رشد و پیشرفت صنایع کشور شده است." وی همچنین در ادامه اشاره کرد چناچه آلمان بر از دور خارج کردن رآکتورهای اتمی پافشاری کند، ابتدا هفت نیروگاه از هفده نیروگاه اتمی آلمان از دور خارج خواهند شد.
.
بر اساس برنامه، دولت باید تا سال ۲۰۲۲ میلادی تمامی ۱۷ نیروگاه خود را از دور خارج و انرژیهای تجدیدپذیر را جایگزین آن کرده باشد. رئیس اتحادیه انرژی اتمی آلمان اضافه کرد:" تأثیر منفی این اقدام بر شاخههای مختلف صنعتی و اقتصاد آلمان بیشک محسوس خواهد بود." و در ادامه گفت که وی انرژی هستهای و انرژیهای تجدید پذیر خلاف یکدیگر نیستند، بلکه هر دو مورد نیازند.
از سوی دیگر اتحادیه تولیدکنندگان برق اکولوژیکی در آلمان که به عملی شدن برنامه از دور خارج کردن رآکتورهای اتمی امیدوار است و در زمینه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و همسو با طبیعت سرمایهگذاری قابل توجهی کرده است میگوید اگر دولت جدید آلمان پس از انتخابات سیاست خود را در قبال صرفنظر از انرژی اتمی تغییر دهد آينده تعداد زیادی از فرصتهای شغلی در شاخههای مختلف انرژیهای تجدیدپذیر به مخاطره خواهد افتاد. در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در بخش انرژیهای تجدیدپذیر مشغول کارند. تولیدکنندگان برقاکولوژیکی از جمله با استفاده از انرژی بادی و خورشیدی برق تولید میکنند.
منبع: دویچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر